Over Factor Werkgeluk

Investeer in werkgeluk, want jij verdient het!

3C98DFE1-55B7-4B22-A345-5B6D88483DE12

Loopbaancoaching in Noord-Brabant: Bureau Factor Werkgeluk

Hi, ik ben Monique, loopbaancoach en sollicitatiecoach in Noord-Brabant! Mijn drijfveer is om jou te laten ontdekken wat jouw unieke talenten en kernwaarden zijn, zodat je deze in kan zetten in je werk, maar ook in je persoonlijke leven. Dat doe ik door loopbaancoaching en sollicitatiecoaching. Hierdoor ga jij concreet stappen zetten naar meer of nieuw werkgeluk. Ik help je om met plezier en energie je werk te doen, zodat werk niet meer als werk voelt. En zodat je je ook weer helemaal happy voelt in je rol als moeder. Hierdoor neem jíj de regie over je leven en loopbaan, en niet je omstandigheden.

Mijn ultieme streven? Iedereen werkgelukkig!

Ambitieus als moeder en ondernemende vrouw

Als werkende vrouw met 3 kinderen heb ik daarin al veel fases doorlopen. Mijn jongste is een heerlijke tiener die het leven volop aan het ontdekken is en de oudste kinderen zijn inmiddels pubers die met hun eigen wijsheid spannende en mooie stappen zetten. Ik weet hoeveel impact het moederschap heeft op je werkleven. Maar ook de toenemende zorg voor mijn ouders. Vaak kiezen vrouwen ervoor om minder te gaan werken, waardoor je professioneel gezien vaak minder groei doormaakt. En ik weet dat veel vrouwen zó druk kunnen zijn met voor anderen zorgen, dat ze daardoor eigenlijk niet meer goed weten wat ze zélf willen en nodig hebben.

Met loopbaancoaching bij mij in Noord-Brabant – of met online coaching – ontdek je weer wat jij in je hebt. Ik geloof namelijk dat alle antwoorden al in jezelf zitten! Mijn taak is om jou daarnaartoe te brengen. Om de laagjes af te pellen, zodat jij jezelf als het ware kunt ontrafelen. Wat zit er allemaal in je? Wat wil je van je leven maken? Waar droom je van? Welke kant wil je op? Je hebt vaak veel meer keuzes dan je van tevoren dacht. Het vraagt alleen lef om te kiezen.

01A5EF55-A75F-4D13-8B9C-CB468032CD31

Lef is het enkelvoud van leven

Met loopbaan- en sollicitatiecoaching pak je de regie over je werk en je loopbaan

Ik geloof echt dat als je zelf het stuur in handen neemt en de controle pakt over je leven en je loopbaan, je keuzes maakt die veel beter bij je passen. Dan kan je zoveel meer bereiken en voel je je zoveel gelukkiger. Daar ben ik zelf het levende bewijs van.

In mijn loopbaan ben ik verschillende keren van koers veranderd. Hoewel ik van jongs af aan wist dat ik voor anderen wilde ‘zorgen’, heb ik telkens moeten zoeken naar vormen die bij mij pasten. Ik heb ook spannende keuzes gemaakt, buiten mijn comfortzone. En van elke keuze heb ik geleerd en ben ik weer gegroeid. Ik ben steeds zelf blijven sturen door te zoeken naar mogelijkheden, naar dingen die pasten bij de kwaliteiten die ik had ontwikkeld. Zo heb ik dingen naar me toe getrokken en bleef ik plezier houden in mijn werk.

Soms werden er ook keuzes voor mij gemaakt. En telkens heb ik gedurfd te vertrouwen op mijn intuïtie, heb ik naar binnen gekeken en opnieuw mijn kaarten op tafel gelegd. Waar ben ik goed in? Wat wil ik? Hoe wil ik dat bereiken? Kan ik dat alleen of heb ik hulp nodig? Dit klinkt misschien eenvoudig, maar dat is het zeker niet hoor. Het vraagt veel (zelf)onderzoek en soms ook hulp van anderen, bijvoorbeeld van een loopbaancoach.

Later werd ik me ook bewust van mijn kernwaarden en zocht ik een werkplek waar ik niet alleen met mijn talenten aan de slag kon, maar ook bij een bedrijf dat dezelfde waarden had. En daar heb ik uiteindelijk 18 jaar gewerkt! In 3 verschillende functies en diverse bijrollen. Want één van mijn waardes is groei en daar was veel ruimte voor!

“Het allermooiste aan mijn vak is dat ik elke dag mag werken met de ambities, verlangens en talenten van mensen!”

Mijn stap naar werken als zelfstandig loopbaanprofessional

Sinds ik voor mezelf werk als loopbaancoach en sollicitatiecoach, kan ik nog meer mensen kan helpen op de manier waar ik in geloof. Ik ben er namelijk van overtuigd dat verandering pas écht lukt als je daar consistent mee bezig bent. En als je kleine stappen neemt.

Daarom is mijn coaching méér dan alleen om de paar weken een gesprek, waarna je met al je inzichten zelfstandig verder moet. Want weten is één ding, maar dan ook dóén is een tweede! Echt je keuzes in actie gaan omzetten. Ik geloof dat coaching pas echt goed werkt als je intensiever begeleid wordt, zowel live als online. En als je ook tussen de gesprekken door gemotiveerd wordt, gewoon via mail of WhatsApp. Dan zet je meer kleine stapjes en juist daardoor behaal je eerder successen. Je krijgt sneller feedback, waardoor je geactiveerd blijft en sneller inzichten opdoet. En ook na het traject kan je mij achter de hand houden, zodat je in de flow blijft en er niet ineens weer alleen voor staat.

En ik geloof niet zo in uitgebreide vragenlijsten, kleurenanalyses en persoonlijkheidstesten

Soms helpt het om een test te doen, maar die gebruiken we dan als extra input, niet als definitieve uitkomst! Ik geloof juist in het ontrafelen van jouw persoonlijke verhalen en je verlangens. En in het (her)ontdekken van jouw unieke puzzelstukjes. Maar ook in kijken naar waar jij het beste tot je recht komt, waar jij gaat schitteren!

Sollicitatie- en loopbaancoaching: bij mij in Noord-Brabant of gewoon achter je computer

Ik heb mijn kantoor voor loopbaancoaching en sollicitatiecoaching aan huis in Woudrichem, Noord-Brabant, waar ik woon samen met mijn man en onze 3 kinderen. Het is een mooi landelijk plekje, dicht bij Gorinchem, Breda en Den Bosch. Mijn kantoor is makkelijk bereikbaar als je me live wilt ontmoeten. Maar als je liever online coaching wilt vanuit je eigen huis, is dat ook geen probleem. Loopbaan- en sollicitatiecoaching kan namelijk ook gewoon volledig online via beeldbellen, mail en WhatsApp.

Met mijn professionele en persoonlijke kennis en ervaring help ik jou op weg naar meer werkgeluk!

Neem contact met me op om kennis te maken.

Meer over mij

Ik ben breed opgeleid, van fysiotherapeut, adviseur Arbeid & Gezondheid en HR-professional tot coach. De afgelopen 20 jaar heb ik een zeer ruime expertise opgebouwd op het gebied van mens en werk door het bieden van coaching, advies en ondersteuning aan organisaties, cliënten, patiënten en medewerkers in hun zoektocht naar balans, ontspanning en groei. Ik hecht veel waarde aan kwaliteit. Daarom ben ik aangesloten bij zowel NOBCO als NOLOC. Dit zijn beroepsverenigingen die zich inzetten voor de professionalisering, ontwikkeling en kwaliteit van het coachvak. En omdat ik mezelf ook graag blijf ontwikkelen, heb ik vele opleidingen gevolgd, zowel vakmatig als op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Momenteel ben ik bezig met de bacheloropleiding Toegepaste Psychologie, om nog meer te begrijpen over het menselijke gedrag!

Naast mijn werk als loopbaan- en sollicitatiecoach werk ik als interim HR-professional en ben ik ook opgeleid tot hardloopcoach (runningtherapeut). Ik heb een grote passie voor hardlopen. Ik word blij van beweging, het allerliefste buiten. Daarom past hardlopen zo goed bij me. Fysiek en mentaal brengt het mij veel: ik voel me fitter, blijer, meer ontspannen en dat draagt bij aan mijn werkgeluk!

​Eigenlijk is het niet verrassend dat ik zo van hardlopen hou. Lopen staat voor mij gelijk aan groei en vitaliteit. Je gaat met kleine en soms krachtige stappen vooruit. Maar tussendoor sta je soms ook even stil: ‘Zit je nog op de goede weg?’ Je hebt plezier en kiest bewust een richting. En dat is ook precies hoe ik loopbaancoaching zie.