Over Factor Werkgeluk

Investeer in werkgeluk, want jij verdient het!

Loopbaancoaching bij Bureau Factor Werkgeluk

Hi, ik ben Monique, loopbaan- en sollicitatiecoach! Mijn drijfveer is om jou te laten ontdekken wat jouw unieke talenten en kernwaarden zijn, zodat je deze in kan zetten in je werk, maar ook in je persoonlijke leven. Dat doe ik door loopbaancoaching en sollicitatiecoaching. Sinds kort neem ik ook aspecten van Human Design mee. Hierdoor ga jij concreet stappen zetten naar meer of nieuw werkgeluk. Ik help je om met plezier en energie je werk te doen, zodat werk niet meer als werk voelt. Hierdoor neem jíj de regie over je leven en loopbaan, en niet je omstandigheden.

Mijn ultieme streven? Iedereen werkgelukkig!

Ambitieus als moeder en ondernemende vrouw

Als werkende vrouw met 3 kinderen heb ik daarin al veel fases doorlopen. Mijn jongste is een heerlijke tiener die het leven volop aan het ontdekken is en de oudste kinderen zijn inmiddels pubers die met hun eigen wijsheid spannende en mooie stappen zetten. Ik weet hoeveel impact het ouderschap heeft op je werkleven. Maar ook de toenemende zorg voor mijn ouders. Steeds vaker kiezen vrouwen en mannen ervoor om minder te gaan werken, waardoor je professioneel gezien vaak minder groei doormaakt. En ik weet dat met name vrouwen zó druk kunnen zijn met voor anderen zorgen, dat ze daardoor eigenlijk niet meer goed weten wat ze zélf willen en nodig hebben.

Met mijn loopbaancoaching ontdek je weer wat jij in je hebt en waar je blij van wordt. Ik geloof namelijk dat alle antwoorden al in jezelf zitten! Mijn taak is om jou daarnaartoe te brengen. Om de laagjes af te pellen, zodat jij jezelf als het ware kunt ontrafelen. Wat zit er allemaal in je? Wat wil je van je leven maken? Waar droom je van? Welke kant wil je op? Je hebt vaak veel meer keuzes dan je van tevoren dacht. Het vraagt alleen lef om te kiezen.

01A5EF55-A75F-4D13-8B9C-CB468032CD31

Lef is het enkelvoud van leven

Met loopbaan- en sollicitatiecoaching pak je de regie over je werk en je loopbaan

Ik geloof echt dat als je zelf het stuur in handen neemt en de controle pakt over je leven en je loopbaan, je keuzes maakt die veel beter bij je passen. Dan kan je zoveel meer bereiken en voel je je zoveel gelukkiger. Daar ben ik zelf het levende bewijs van.

In mijn loopbaan ben ik verschillende keren van koers veranderd. Hoewel ik van jongs af aan wist dat ik voor anderen wilde ‘zorgen’, heb ik telkens moeten zoeken naar vormen die bij mij pasten. Ik heb ook spannende keuzes gemaakt, buiten mijn comfortzone. En van elke keuze heb ik geleerd en ben ik weer gegroeid. Ik ben steeds zelf blijven sturen door te zoeken naar mogelijkheden, naar dingen die pasten bij de kwaliteiten die ik had ontwikkeld. Zo heb ik dingen naar me toe getrokken en bleef ik plezier houden in mijn werk.

Soms werden er ook keuzes voor mij gemaakt. En telkens heb ik gedurfd te vertrouwen op mijn intuïtie, heb ik naar binnen gekeken en opnieuw mijn kaarten op tafel gelegd. Waar ben ik goed in? Wat wil ik? Hoe wil ik dat bereiken? Kan ik dat alleen of heb ik hulp nodig? Dit klinkt misschien eenvoudig, maar dat is het zeker niet hoor. Het vraagt veel (zelf)onderzoek en soms ook hulp van anderen, bijvoorbeeld van een loopbaancoach.

Later werd ik me ook bewust van mijn kernwaarden en zocht ik een werkplek waar ik niet alleen met mijn talenten aan de slag kon, maar ook bij een bedrijf dat dezelfde waarden had. En daar heb ik uiteindelijk 18 jaar gewerkt! In 3 verschillende functies en diverse bijrollen. Want één van mijn waardes is groei en daar was veel ruimte voor!

“Het allermooiste aan mijn vak is dat ik elke dag mag werken met de ambities, verlangens en talenten van mensen!”

Mijn stap naar werken als zelfstandig loopbaanprofessional

Sinds ik voor mezelf werk als loopbaancoach en sollicitatiecoach, kan ik nog meer mensen kan helpen op de manier waar ik in geloof. Ik ben er namelijk van overtuigd dat verandering pas écht lukt als je daar consistent mee bezig bent. En als je kleine stappen neemt.

Daarom is mijn coaching méér dan alleen om de paar weken een gesprek, waarna je met al je inzichten zelfstandig verder moet. Want weten is één ding, maar dan ook dóén is een tweede! Echt je keuzes in actie gaan omzetten. Ik geloof dat coaching pas echt goed werkt als je intensiever begeleid wordt, zowel live als online. En als je ook tussen de gesprekken door gemotiveerd wordt, gewoon via mail of WhatsApp. Dan zet je meer kleine stapjes en juist daardoor behaal je eerder successen. Je krijgt sneller feedback, waardoor je geactiveerd blijft en sneller inzichten opdoet. En ook na het traject kan je mij achter de hand houden, zodat je in de flow blijft en er niet ineens weer alleen voor staat.

En ik geloof niet zo in uitgebreide vragenlijsten, kleurenanalyses en persoonlijkheidstesten

Soms helpt het om een test te doen, maar die gebruiken we dan als extra input, niet als definitieve uitkomst! Ik geloof juist in het ontrafelen van jouw persoonlijke verhalen en je verlangens. En in het (her)ontdekken van jouw unieke puzzelstukjes. Maar ook in kijken naar waar jij het beste tot je recht komt, waar jij gaat schitteren!

Sollicitatie- en loopbaancoaching: aan mijn tafel of gewoon in je pyjama achter je computer

Ik doe mijn loopbaan- en sollicitatiecoaching vanuit mijn huis in Woudrichem, waar ik samenwoon met mijn man, onze 3 kinderen en Vizsla hond Sammy. Het is een mooi landelijk plekje! Of ik werk vanaf onze zeilboot, die vlakbij in de haven ligt. Loopbaan- en sollicitatiecoaching kan ook volledig online via beeldbellen, mail en WhatsApp. Wat het beste bij jou past!

Met mijn professionele en persoonlijke kennis en ervaring help ik jou op weg naar meer werkgeluk!

Neem contact met me op om kennis te maken.

Meer over mij

Ik ben breed opgeleid, van fysiotherapeut, adviseur Arbeid & Gezondheid, HR-professional, loopbaancoach en casemanager verzuim. De afgelopen 25 jaar heb ik een zeer ruime expertise opgebouwd op het gebied van mens en werk door het bieden van coaching, advies en ondersteuning aan organisaties, cliënten, patiënten en medewerkers in hun zoektocht naar balans, professionele ontwikkeling en vitaliteit. Ik hecht veel waarde aan kwaliteit. Daarom ben ik aangesloten bij zowel NOBCO als NOLOC. Dit zijn beroepsverenigingen die zich inzetten voor de professionalisering, ontwikkeling en kwaliteit van het coachvak. En omdat ik mezelf ook graag blijf ontwikkelen, heb ik vele opleidingen gevolgd, zowel vakmatig als op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

Naast mijn werk als loopbaan- en sollicitatiecoach werk ik als verzuimspecialist bij een grote zorgorganisatie en ben ik ook opgeleid tot hardloopcoach (runningtherapeut). Ik heb een grote passie voor hardlopen en wandelen. Ik word blij van beweging, het allerliefste buiten. Daarom past (hard)lopen zo goed bij me. Fysiek en mentaal brengt het mij veel: ik voel me fitter, blijer, meer ontspannen en dat draagt bij aan mijn werkgeluk!

​Eigenlijk is het niet verrassend dat ik zo van hardlopen hou. Lopen staat voor mij gelijk aan groei en vitaliteit. Je gaat met kleine en soms krachtige stappen vooruit. Maar tussendoor sta je soms ook even stil: ‘Zit je nog op de goede weg?’ Je hebt plezier en kiest bewust een richting. En dat is ook precies hoe ik loopbaancoaching zie.

Sinds een jaar ben ik mijzelf aan het verdiepen in Human Design. Human Design is een systeem dat beschrijft hoe je het beste met energie omgaat. Je Human Design chart is als het ware een energetische routekaart van hoe jij het beste werkt.

Door te leren hoe jouw Human Design chart in elkaar zit, leer je hoe jij in elkaar zit. Hoe meer je leeft zoals je routekaart voorschrijft (zoals je ‘bent bedoeld’), hoe makkelijker het leven wordt. Alles gaat stromen.

Het leven mág makkelijk zijn. Ook je werkleven.
Human Design helpt je te zien hoe je dat dan doet.

De komende tijd ga ik voor mijzelf uitzoeken/ontdekken hoe ik dit in mijn loopbaancoaching kan integreren.

Maar wil je nu al meer leren over je design of wil je je chart weten, via https://www.jovianarchive.com/get_your_chart kun je gratis je chart downloaden.